Erelidmaatschap NVVS voor Katy van den Hoek

Erelidmaatschap NVVS voor Katy van den Hoek

Tijdens de NVVS Algemene Ledenvergadering op 12 april 2024 is Katy van den Hoek voorgedragen als erelid van de NVVS. Er was geen twijfel over haar buitengewone verdiensten en toewijding aan onze vereniging. Bestuurslid Roel Achterbergh motiveerde de voordracht door middel van een toespraak over Katy;

Op verzoek van enkele NVVS-leden en met unanieme steun van het NVVS-bestuur, stellen wij voor om Katy van den Hoek te benoemen tot erelid van de NVVS. Katy was altijd een trouwe bezoeker van de NVVS Congressen. Ondanks het feit dat Katy juist vandaag helaas niet persoonlijk aanwezig kan zijn, willen we haar tomeloze inzet voor onze vereniging graag erkennen. Katy is een zeer toegewijd lid van de NVVS. Gedurende vele jaren heeft zij verschillende bestuurs- en commissierollen vervuld. In 2002 trad ze toe tot het NVVS-bestuur, waarna zij later waarnemend voorzitter werd van de Registratiecommissie. Onder haar toeziend oog, werd altijd zeer secuur en discreet met aanvragen omgegaan. Van 2014 tot 2016 bekleedde ze het voorzitterschap van deze Registratiecommissie, tot aan de oprichting van de Stichting NRVS in 2016.
Katy heeft zich vervolgens maar liefst 7 jaar lang ingezet voor de Pijler Onderwijs, waarvan ze de laatste 3 jaar, van 2020 tot en met 2023, voorzitter was. Onvermoeibaar als ze was, heeft ze zich continu voor de Pijler Onderwijs ingezet en onder andere presentaties gegeven voor VPO; Zij is de primus inter pares van VPO.

Katy is een onmisbare kracht voor de NVVS geweest. Zij wilde niet persé op de voorgrond treden, maar heeft juist achter de schermen des te meer werk verzet. Altijd scherp en ‘to-the-point’ en met een ongeëvenaarde, historische kennis van de vereniging.
Katy draagt het bevorderen van de seksuele gezondheid een warm hart toe en heeft dat ook in haar professionele carrière duidelijk zichtbaar gemaakt. Ze heeft ruim 26 jaar bij de GGD Rotterdam-Rijnmond gewerkt, waar ze is begonnen als preventiemedewerker en onder andere het VOP-Team coördineerde. Dit team bestond uit mannen die seks met mannen hadden en op locatie voorlichting gaven aan anderen over seksualiteit. Vervolgens was ze tot aan haar pensioen beleidsadviseur voor o.a. het Centrum Seksuele Gezondheid (voorheen SOA-poli van de GGDRR). In deze functie keek ze kritisch mee of er voldoende aandacht bleef voor de seksuele gezondheid. Ze was actief voorstander van het aanbod van kortdurende seksuologische counseling en het opleiden van collega’s tot seksuoloog NVVS.

Tijdens haar werk bij de GGD volgde ze ook nog de studie psychosynthese, waarbij collega’s zich haar act als clown - die zij opvoerde als onderdeel van haar opleiding - nog goed weten te herinneren. Collega’s ervaren Katy als een zeer attente vakvrouw, die altijd in is voor een praatje.
Het NVVS-bestuur is van mening dat Katy's inzet een belangrijke en blijvende bijdrage heeft geleverd aan onze vereniging. Daarom stellen we voor om haar het erelidmaatschap van de NVVS toe te kennen. Als de ALV instemt met dit voorstel, feliciteren wij Katy van harte met deze welverdiende eer.

De ALV stemde unaniem in met de toekenning van het NVVS erelidmaatschap voor Katy van den Hoek.

Terug naar het Nieuwsoverzicht